söndag 11 mars 2012

Musslor

Rapport från helgen, fint väder, god mat, sovmorgon och mello, ungefär så mycket har hänt.

Gjorde för första gången i mitt liv musslor igår lördag, det är ju så gott! Man ska ju kasta de musslorna som har öppnat sig (innan kokning) för de har dött och äter man dom kan man bli dålig. Ok, men de som bara har öppnat sig typ 2 mm, är dom döda? Jag tänkte, bättre ta det säkra före det osäkra och kastade alla som hade den minsta glepa. Detta resulterade i att jag fick kasta mer än hälften. Tänkte, att såhär ska det väl inte vara?! Ringde en expert inom området som sa att man kan göra en extrakoll på detta när de kokat färdigt. Har de inte öppnat sig när man kokat dom så var de döda när man stoppade i dom i vattnet. Åt musslorna och väntade med "spänning" på om något skulle hända, inget hände. Både jag och min man har mått hur bra som helst. Musslorna vart dessutom riktigt goda, kan rekomendera detta. Om ni som jag inte vet så mycket om hur man "hanterar" musslorna så föreslår jag att man frågar någon som vet eller googlar... eller nått:)


 Ny vecka, nya utmaningar!

Vi hörs och syns!

/Marita Boden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar