Marias mellanmålsmuffins (ca 24 st)
6 dl fullkornsvetemjöl
0,5 dl krossade linfrön
0,5 dl solrosfrön
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 krm salt
1 äpple (urkärnat och tärnat i små bitar)
2 bananer (mosade)
2 dl koncentrerad äppeljuice
2 ägg
0,5 dl olivolja
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjöl, frön, bakpulver, kanel och salt i en bunke. Blanda ner äpplet, bananerna, juice, ägg och olja.
Blanda mjöl, frön, bakpulver, kanel och salt i en bunke. Blanda ner äpplet, bananerna, juice, ägg och olja.
Fördela smeten i små muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
/Maria Luleå
Mums vad goda de såg ut, de ska jag verkligen prova baka!
SvaraRadera/Birgit
De är supergoda! Inte alls lika söta som vanliga "fika-muffins", utan precis lagom för mellanmål :-)
Radera